Waarom BuitenGewoon

Wij vinden het belangrijk dat BuitenGewoon een plek is waar je je vertrouwd en gewaardeerd voelt. Dat willen we bereiken door onze gespecialiseerde begeleiding, het bieden van veel warmte en begrip, een vaste dagindeling met voldoende rustmomenten, een gestructureerd aanbod van activiteiten, vertrouwde gezichten en een prachtige omgeving vol ruimte en speelplezier. Bij BuitenGewoon mag iedereen zichzelf zijn, maar respect voor elkaar, de dieren en de omgeving vinden wij heel belangrijk.

BuitenGewoon richt zich op mogelijkheden en accepteert de beperkingen. We willen ondersteunen bij het inzicht krijgen in Autisme in het dagelijks leven en het accepteren ervan.  En het leren invullen van de vrije tijd, het omgaan met anderen en het vergroten van de zelfredzaamheid.

BuitenGewoon is er ook voor ouders, partners en familieleden. Mantelzorgen is geen gemakkelijke taak. Door tijdelijk de zorg uit handen te geven, heb je de ruimte om even op adem te komen en aandacht aan jezelf en de rest van je gezin te besteden. Bovendien is het goed om te weten dat je er niet alleen voor staat, maar dat je bij BuitenGewoon ook terecht kunt voor ouderbegeleiding, een luisterend oor, goed advies of praktische tips.